Léčba výživou

Léčení zevnitř může zahrnovat vícero léčivých metod, ale já vám povím o výživě. Ne jen o výživě, kterou si myslíme, že je zdravá nebo kterou nám západní společnost podsouvá, že je zdravá, ale o výživě, která je schopná "přeprogramovat" a přetvořit nás natolik, že dokážeme překonat nemoci a slabosti, které jsme mysleli, že s nimi musíme žít navždy. Zní to lákavě?!

Celý život věřím, že jako lidé máme schopnost se sami uzdravit. Že máme potenciál k ohromné obnově na všech úrovních.  A celý život pátrám, kde je k tomu klíč. Jaké musíme splnit podmínky, co musíme udělat a jaké bloky odstranit. Je to velmi intenzivní cesta a záměr, který mě žene se učit a zkoušet vše, co existuje. Hledat pravdu na těch nejodlehlejších místech a v těch nejtemnějších koutech psychiky. Proto jsem byla stvořena. A měla jsem toho nejtvrdšího učitele. Své vlastní tělo a psychiku, které byli poznamenány mým dětstvím a prostředím, v kterém jsem žila. Teď vím, že vše bylo a je dobře. Díky všem těm učitelům, ať už mým rodičům nebo dalším důležitým lidem, jsem teď tu a puzzle tvoří celistvý obraz. 

Nedokážu ani vyjmenovat, čím vším jsem si prošla a co vše jsem studovala. Metody to byly různé a bylo jich hodně. Ale řeknu vám co studuji teď a co mi občas bere dech. 

V minulosti jsem si prošla mnoha výživovými styly. Ajurvédským, vegetariánstvím, veganstvím, makrobiotikou aj. Každá mi něco přinesla a obohatila můj rozhled. 

Carnivore diet 🍖

Už měsíc jím jako carnivore. To znamená masožrout a má to vícero forem, jak to můžete dělat. Je to vcelku vtipné, protože mé vegetariánské období bylo dlouhé a kdo by si tehdy pomyslel (já určitě ne), že budu jednou žít na steaku a soli. 👀 😛 Život mě pořád překvapuje a já jsem za to ráda. Jeden z důležitých nástrojů pro život je otevřená mysl a ochota "umírat" (psychicky - duchovně). 

Je mi jasné, že mě teď mnozí z vás budou soudit, ale dovolte mi, velmi krátce, popsat jak jsem se k tomu dostala. 

Od mimina jsem trpěla velmi silnou přecitlivělostí, která se někdy zdála být úplně na všechno. Na jídlo, na prach, na pyl, na roztoče, na léky, na chemikálie, dokonce i na slunce. Život mě díky tomu hodně bolel a svědil a také jsem byla vyřazena z mnoha normálních aktivit, které děti a dospělí dělají. Nebudu to popisovat do detailu, bylo by to na několik stran, ale možná si to dokážete alespoň trochu představit. Jako dítě jsem byla asi 7x v nemocnici s impetigem, což je kožní projev oslabené imunity, která je součástí toho všeho. Tento druh senzitivity a jejích projevů dá medicína do škatulky auto-imunní onemocnění a je to. Dá vám kortikoidy, občas ATB. Pro mě to znamenalo hledání cesty ven alternativními druhy léčení, které jsem začala, když mi bylo 18 let. Ale na té cestě jsem byla vlastně už mnohem dříve. Sestřičky tehdy v nemocnici koulely očima, když jsem jim kladla všetečné otázky a zpochybňovala způsob, kterým mě tam léčí. Prostě mi nedával smysl. Nicméně i přes to, jsem vystudovala střední zdrávku, protože to bylo tehdy jediné léčení, které jsem znala. Po střední a zkušenostech z praxe mi bylo jasné, že tohle moje cesta není. Začala jsem se zabývat výživou, bylinami a později jsem mnoho let věnovala studiu homeopatie, akupresury, léčivým masážím a psychických příčin nemocí. Za to vše jsem moc vděčná a v podstatě denně to využívám ve své praxi.

Každopádně i po velkém zlepšení jsem pořád ve stavu, kdy reaguji na mnoho potravin a něco prostě není na 100%. Na této mé cestě jsem objevila i druh stravování, kterému se říká carnivore. Zní to dost radikálně a nezdravě, hm? Překvapivě se to zdá jako léčivá cesta pro lidi jako jsem já. Proč to tak je, je na vícero článků, které přijdou. 💗

Díky tomu jsem objevila naprosto úžasnou Mary Ruddick, která mě přijala jako studenta do svého programu pro profesionály. Tam se učíme, jak vybrat vhodný druh stravování pro lidi s různými fyzickými a psychickými nemocemi a dosáhnout úplné obnovy. I tam, kde už se házela flinta do žita. Styl carnivore určitě není jen jedna možnost. Je to fascinující cesta objevování a odhalování mýtů, kterými jsme  naprosto prosyceni. Pravděpodobně částečně z nevědomosti a částečně je na tom založena ekonomika a celý potravinářský průmysl.

Pokud jste na podobné cestě nebo máte k tomuto jakékoliv dotazy, můžete mi napsat. Ráda od vás uslyším. 🠊 Kontakt

Než přijdou přednášky na toto téma, tak mě můžete alespoň sledovat na stránce, která mapuje moje stravování a poznatky IG: katerina.native .









Oblíbené příspěvky

Obrázek

Ženská napářka